Nieuws 2013

Examens diverse locaties

08 december 2013

Examens diverse locaties

De komende tijd worden er weer examens afgenomen. Hierdoor vervallen de reguliere lessen. De data zijn:

Oosterhout: 12 December
Wijk en Aalburg: 16 December
Zundert: 17 December
Werkendam: 21 December

Wedstrijden in Oosterhout op 14 December

19 november 2013

Op zaterdag 14 December zijn er weer wedstrijden in Oosterhout. Hiervoor heb je een inschrijfformulier gekregen. De weegtijden vindt je hier:

De lessen in Werkendam komen daarmee te vervallen.

Stage Nage no kata

20 oktober 2013

Nage no kata stage

o.l.v. Mas Blonk

Judovereniging Libera is van plan om begin volgende jaar ( periode februari-april ) een drietal stages in het nage no kata te gaan organiseren. Dit onder leiding van Mas Blonk.

Mas Blonk is een 7e dan houder met vele jaren, specifieke ervaring. Hij heeft al vele jaren de Kodokan Summer Course in Tokyo bijgewoond. Daarnaast heeft hij ook al vele boeken op zijn naam staan. Hij is één van de meest bekende en gerespecteerde leraren op het gebied van Kodokan kata, in Nederland. Vandaar ook, dat de enige grote bijeenkomst op katagebied in Nederland, de Kodokan Kata cursus in Amsterdam ( welke jaarlijks gehouden wordt ), onder zijn leiding gegeven wordt.

Enige van onze leden hebben in Amsterdam al ( meermalen ) kennis mogen maken met zijn kennis en kunde. En aangezien het beoefenen van kata steeds meer interesse vindt binnen de vereniging, leek het ons een goed idee om dit eens naar een wat hoger niveau te tillen.

Deze mail/brief is bedoeld om eerst eens te kijken, hoeveel interesse er nu eigenlijk voor is. Dit vóórdat we het daadwerkelijk gaan vastleggen. De opties en voorwaarden zijn als volgt:

  • 3 sessie van 2 uur
  • Gaan gegeven worden in Werkendam, op een zaterdag van 11.00 tot 13.00
  • Kosten zijn € 25,-- voor in totaal 6 uur
  • Kosten vooraf te voldoen, bij definitieve aanmelding als data bekend zijn
  • Enige kennis op (Kodokan) kata gebied is gewenst
  • De mat is beperkt, dus we denken aan ca 12 koppels

Geef dus even per mail aan, als je in principe interesse hebt om hieraan deel te nemen.

Dat kan naar jacob@judovereniging-libera.nl

Mocht je geen mail gekregen hebben maar dit via de site of via anderen vernomen hebben, geef dat dan ook meteen even aan in de mail. Het kan dan zijn dat jouw mailadres nog niet in onze database staat.

Als er dus uiteindelijk voldoende animo is, gaan we een en ander verder in gang zetten.

Wij hebben er zin in. Jullie ook?

Kamp 2013

08 oktober 2013

Judoles Werkendam 21-9-2013

09 september 2013

Aanstaand weekeinde zitten de meesten van ons in Oosterhout, op het judokamp. Er zijn alleen ook nog genoeg kinderen die daar níet mee naartoe gaan. Vandaar dat we de lessen op zaterdag wél door laten gaan. Wil en Berend komen hiervoor terug van het kamp. Wees dus een beetje lief voor ze, want ze hebben dan al een zware nacht achter de rug!

Wel is het zo, dat we verwachten dat het niet heel druk zal worden. Daarom voegen we de groepen samen. De eerste groep blijft gewoon van 9.30 tot 10.30. De tweede groep mag een uurtje eerder komen, dus óók van 9.30 tot 10.30. De seniorengroep vervalt helemaal, aangezien verreweg de meesten daarvan op het kamp zijn.

Groeten,

Judovereniging Libera

Wijziging lestijden Oosterhout

15 augustus 2013

Per 22 augustus wijzigen de lestijden voor Oosterhout.

Groep 1: 18.00 tot 19.00 uur
Groep 2: 19.00 tot 20.00 uur
Seniorengroep: 19.00 tot 20.30 uur

Start lessen na vakantie

01 augustus 2013

Zundert: 19 augustus ( dus NIET de 12e! )
Oosterhout: 22 augustus ( dus NIET de 15e! )
Wijk en Aalburg: 26 augustus
Werkendam: 7 september

Examens 6 juli

01 juli 2013

A.s. zaterdag, 6 juli, zijn er examens in Werkendam. Nagenoeg iedereen zal daar aan deelnemen en degenen die afgelopen zaterdag op les waren, hebben al een formulier meegekregen. Degenen die er niet waren, worden verzocht iets eerder te komen, zodat we alsnog een formulier kunnen schrijven.

Iedereen veel succes en tot zaterdag!

Wedstrijden Werkendam 15 juni

01 juni 2013

Aanstaande zaterdag gaan de wedstrijden in Werkendam gewoon door. Echter, door het beperkte aantal inschrijvingen, gaan we dit in één groep doen, in plaats van twee. Dat betekent, dat alle kinderen om 9.00 uur verwacht worden. Dus OOK degenen die een briefje met een later tijdstip teruggekregen hebben!!

Voor de kinderen die zich niet hebben ingeschreven, geldt dat de lessen komen te vervallen.

Budovereniging Shingitai

16 mei 2013

Budovereniging Shingitai uit Werkendam, bestaat dit jaar 12,5 jaar. Dit gaan ze vieren op zaterdag 25 mei, door middel van verschillende demonstraties en trainingsstages. Ze maken daarbij gebruik van onze matten, aansluitend ( met een tussenpauze ) aan onze senorenles.

Mensen van ons, die dat leuk vinden, mogen hier ook aan deelnemen.

Nationale Budodag 2014

15 mei 2013

Hier even een bericht van de Judobond site, voor degenen die hierin geinteresseert zijn.
Jan van den Dool is hier afgelopen keer ook aanwezig geweest en was daar erg enthousiast over:

15-5-2013
Tweede Nationale Budodag op 29 maart 2014
Na de succesvolle eerste editie op 14 februari van dit jaar zal op zaterdag 29 maart 2014 de tweede Nationale Budodag worden gehouden. De voorbereidingen voor deze dag zijn inmiddels gestart en later dit jaar zal de inschrijving worden geopend.

Om het dagprogramma voor alle doelgroepen zo interessant en afwisselend mogelijk te maken horen we graag wat jij graag op de Nationale Budodag 2014 zou willen terugzien. Welke workshop heb jij altijd willen volgen? Welke masterclass helpt jou verder in je ontwikkeling? Laat het weten via budodag@jbn.nl en wie weet maakt jouw idee straks onderdeel uit van de Nationale Budodag 2014.

Ramon van Meteren

01 mei 2013

Hallo allemaal,

Degenen die op de mailinglijst van Werkendam staan, hebben dit al meegekregen, maar intussen zijn er helaas weer ernstige ontwikkelingen.

Dit bericht is vorige week per mail verstuurd ( voor degenen die dat niet gekregen hebben ):

-------------------------------------
Hallo allemaal,

Helaas dit keer wat minder goed nieuws. Ramon van Meteren uit groep 1 had vorige week last van buikpijn. Hij is vorige week vrijdag daarvoor naar het Sophia Kinderziekenhuis geweest om hiernaar te laten kijken. Daar bleek uit een bloedonderzoek dat hij een ontsteking had. Ze hebben hem vervolgens een nachtje ter observatie gehouden. Althans, dat was de bedoeling. Het ging al snel erg slecht met hem. 's Nachts heeft hij een scan gekregen en vervolgens moest hij enkele uren later een spoedoperatie ondergaan aan zijn maag en darmen. De dagen erop zijn behoorlijk spannend geweest, maar gelukkig gaat het intussen alweer wat beter. Voorlopig moet hij nog in het ziekenhuis blijven en worden er allerlei onderzoeken gedaan, waarbij ze gaan uitzoeken of het gevolgen voor hem zal gaan hebben. We zullen hem dus nog een tijdje moeten missen in Werkendam.

Een aantal van jullie zullen hem, zijn ouders Annie en Robert en/of zijn zus Tamara kennen en misschien een blijk van medeleven willen geven. Ze zullen dat zéker op prijs stellen.

Zijn adres:
sophia kinderziekenhuis
afdeling 1zuid
kamer 1166
dr Molewaterplein 60
3015 GJ te Rotterdam

------------------------------------

Zoals gezegd, is zijn situatie er niet beter op geworden. Zijn moeder Annie houdt ons via Facebook op de hoogte. Hieronder een aantal van haar berichten:

--------------------------------------

19 maart

Lieve mensen,

Wij willen iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes, steun op welke manier dan ook.

Als er iets is met ons manneke zet ik het op facebook zodat "vrienden" kunnen lezen hoe het met hem gaat en ook om alle verhalen uit de wereld te halen.
Ook nu zal ik iets over Ramon moeten vertellen wat verschrikkelijk moeilijk is.

Ons lief klein ventje is heel hard ziek!

Na een vrijdag is er heel wat gebeurd in zijn lijfje en telkens kwam er wat bij. Ook vandaag kwamen de artsen met nieuws waar iedereen met de handen in het haar zitten.
Ramon zijn aorta is heel erg ziek. Er zit een vernauwing boven in de aorta, een scheur in de binnenwand van de aorta en er zit een grote uitstulping aan de rechtse kant van zijn aorta. De scheur kan bloed stolsel veroorzaken waardoor de organen kunnen uitvallen. Maar de uitstulping staat op springen een tijd bom dus. Een kans van overlijden tijdens de operatie is heel erg groot, maar er niks aan gedaan word kan het kapot spring en is hij niet meer te redden. Komende dagen zal er heel veel besproken gaan worden met artsen uit het hele land wat nu voor Ramon de beste oplossing is.
Dan zal in overleg met ons besloten gaan worden wat ze gaan doen.

Dit worden lange zware dagen voor ons gezinnetje maar zolang we mogen zullen we intens genieten van elkaar hier in het ziekenhuis.

Lieve allemaal we zijn er kapot van maar alle steun doet ons zo goed
Ramon weet zelf niet hoe ziek hij is en dat willen we ook zo laten dus heel brutaal stuur gerust een kaartje naar hem daar geniet hij zo van

Bedankt

-------------------------------------------

21 maart

Na een paar zenuw slopende dagen hebben we vanmiddag een gesprek gehad met een hele groep van artsen en chirurgen van Ramon.
Na veel gesprekken en inwinnen van informatie zijn ze tot conclusie gekomen dat Ramon geopereerd moet gaan worden. Een moeilijk beslissing gezien zijn bindweefsel aandoening, maar niks doen is geen optie. Wat heb je nog voor een leven als je als tijdbom je laatste tijd van je leven door moet brengen. De operatie is een heel groot risico waar we van het ergste uit moeten gaan. Maar ons zelf later afvragen hadden we toch moeten opereren is ook moeilijk om mee te leven.

Het belangrijkste is nu dat Ramon hersteld van zijn operatie aan zijn maag en darmen.
Dat hij fysio gaat krijgen om aan te sterken met zijn longen en het hele lichaam.
Na alle waarschijnlijkheid zal de operatie plaats gaan nemen over ongeveer 4-6 weken. Tot die tijd verblijven wij in het ziekenhuis. Elke week word er een ct scan gemaakt om de aorta in de gaten te houden mocht daarop te zien zijn dat de uitstulping vergroot zal hij eerder geopereerd worden. Tot die tijd proberen we een mooie tijd hier te maken met hem en de laatste wensen die hij nog graag zou willen proberen te waarmaken. Vanuit het sophia gaan ze nu proberen om iets vanuit het wereld museum hier te krijgen want op dit moment is er een tentoonstelling over de Samurai.

Het worden nog lange dagen/weken en maanden maar met alle steun van de mensen om ons heen en vooral om Ramon heen komen we er wel. Vandaag super mega veel kaarten gekregen als jullie dat bekkie konden zien GEWELDIG!!!!

bedankt namens Ramon

----------------------------------------

Gisteren hebben we met zijn groep een foto gemaakt om hem sterkte te wensen. Deze hebben we hem gisteren gegeven en hij was hier erg blij mee.
Zijn kamer hangt intussen al bijna vol met kaarten en daar is hij enorm blij mee, en trots op. Laten we dus voor proberen te zorgen dat ze binnenkort zijn kamer niet eens meer terug kunnen vinden! Mocht je het dus nog niet gedaan hebben, stuur hem dan vooral een kaartje, briefje, tekening, foto, of wat dan ook. Mocht je dat al wél gedaan hebben... bedankt, en doe het vooral nog een keer! De post komt een paar keer per week met bossen tegelijk bij hem binnen, en dat is voor hem een enorme afleiding. Vooral doen dus! Zelfs als je hem niet persoonlijk kent!

Hierbij wensen we Ramon nogmaals heel veel sterkte! En al niet minder aan zijn ouders Annie en Robert, en zus Tamara!

Judokamp 2013

03 april 2013

Zie hiervoor het menu 'judokamp'

Agenda Werkendam

04 februari 2013

Ondanks het paasweekeinde is het op 30 maart gewoon les!

Agenda Zundert

02 februari 2013

Op de volgende data kunnen we géén gebruik maken van de zaal, en is er dus helaas ook geen les:

23 april
14 mei
21 mei

Verder vallen 30 april en 7 mei in de meivakantie. Wil zal navragen of er voldoende animo is om op één van deze dagen alsnog les te geven. Is dat niet het geval, dan vallen ze ook uit.

Agenda Wijk en Aalburg

01 februari 2013

Het geplande toernooi op 30 maart gaat NIET door!!
Dit is verzet naar zaterdag 11 mei.
Mocht je nog geen nieuw inschrijfformulier gekregen hebben, meldt dat dan even bij je leraar. Mocht je al ingeschreven hebben maar op de nieuwe datum niet kunnen, dan kun je bij je leraar je inschrijfgeld terug krijgen.

Maandag 1 april is er géén les vanwege 2e paasdag.

Sponsor

Deze website wordt mogelijk gemaakt door dailycms,
voor meer informatie www.dailycms.com.